dilluns, 27 de gener del 2020

LLEVANTADA GENER 2020

A rel de la llevantada, que ha deixat nombroses destrosses a Catalunya, són molts els experts que han estat entrevistats pels periodistes dels diferents mitjans i que han donat explicacions al per què succeeixen fets com aquests, amb quina freqüència, i quina relació té tot plegat amb el canvi climàtic.
N'hem seleccionat una de RAC 1 al paleoclimatòleg Mariano Barrientos, que alerta que la Mediterrània serà una de les zones que patirà més en els propers anys.


Aquí teniu algunes de les afirmacions que fa durant l'entrevista:

"Per la nostra base de dades és freqüent i normal que hi hagi llevantades i tant de bo n’hi hagi més. Voldrà dir que el clima s’està comportant normal. Als segles X.XVII i XVIII hi havia unes llevantades impressionants."

"Segons els modelitzadors climàtics, d’aquí a 50 anys la situació pot ser molt delicada en determinats llocs del planeta. La Mediterrània patirà molt perquè és una cruïlla de masses d’aire i de corrents oceànics precària"

" Repetir els models que tenim fins ara de concentracions urbanes i altres concentracions d’infraestructures ens durà a situacions de xoc, d’impacte. És evitable? Sí. Ens hauríem de distribuir millor pel territori."


Per sentir tota l'entrevista, feu clic damunt la imatge. 

https://www.rac1.cat/programes/el-mon/20200124/473096857125/tan-de-bo-hi-hagi-mes-temporals-voldra-dir-que-el-clima-sesta-comportant-normal.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.